STUGA I LUOSTO

Ekonomföreningen Merkur erbjuder dig som medlem möjligheten att hyra vår fritidslägenhet i Luosto, Lappland

Stugan kan hyras av Merkurmedlemmar för eget och familjens bruk till ett förmånligt pris!
Vi vill erbjuda våra medlemmar positiva upplevelser som stärker ekonomidentiteten och för detta ändamål passar den välutrustade stugan ypperligt.

Medlemsrabatten är 20 %

Ekonomforeningenmerkur Luosto Pungelma-C
Ekonomforeningenmerkur Luosto Vinterskog

Luosto är en skidort och turistcentrum i kommunen Sodankylä i centrala Lappland, omgiven av magnifika bergslandskap och friluftslederna i Pyhä-Luosto nationalpark. Du kan resa till Luosto i Lappland med tåg, flyg, bil eller buss. På Luosto kan du njuta av en bekymmersfri Lapplandssemester när som helst på året – oavsett om du planerar en vintersemester, skidsemester, vårsemester, sommarsemester eller höstsemester. På Luosto är naturen nära till hands – varje dag året runt. 

 

De närmaste järnvägsstationerna till Luosto finns i Rovaniemi och Kemijärvi. Avståndet från Rovaniemi järnvägsstation till Luosto är 117 km. 

Skibussförbindelse Rovaniemi-Luosto. Fyra gånger per dag på vintern och två gånger per dag på sommaren och hösten. Resan tar 1 h 25 min – 1 h 50 min. För detaljerad information om busstidtabeller och biljettpriser, besök Matkahuoltos webbplats

De närmaste flygplatserna till Luosto ligger i
Rovaniemi 1h 30 min, och
Kittilä 1h 50 min.

Luosto ligger ca 30 km sydost om Sodankylä, och ca 117 km från Rovaniemi. Även om du kör med bil till Luosto rekommenderas att åka med biltåg. 

För att boka stugan

För att boka stugan i Luosto och få medlemsrabatten ska du göra en skriftlig bokningsförfrågan per e-post till Pyhä-Luosto Matkailu: luosto@pltravel.fi

Kom ihåg att nämna i din bokningsförfrågan att du är medlem i Merkur!

Stugans bokningsläge kan kollas via Pyhä-Luosto Matkailus sida, men bokningen måste ske per e-post. 

För bokningen behöver Pyhä-Luosto Matkailu också veta:

Fritidslägenheten är fullt utrustad

Fritidslägenheten är fullt utrustad, men tyvärr är inga husdjur välkomna.

Stugan har sovplatser för 7 personer och de fördelar sig enligt följande:

Stugan är utrustad med fiber, vilket möjliggör även distansarbete vid behov. 

Adress: Aarnitie 2, 99555 Luosto, Sodankylä kommun.

Luosto åk EkonomforeningenMerkur

Pyhä-Luosto Matkailus kontor är huvudsakligen öppet från må-fre 9:00-16:30 och stängt lö-sö, men under säsongstid har Pyhä-Luosto Matkailu öppet även på lördagar. Öppethållningstiderna kan alltid kontrolleras från Pyhä-Luosto Matkailus hemsida (på finska): https://pyha-luostomatkailu.fi/.

Hyresgästen bör alltid vara i kontakt med Pyhä-Luosto Matkailus försäljningstjänst några dagar innan ankomsten för att få instruktioner gällande nycklarna till stugan.

Ekonomforeningenmerkur Luosto karta

Länk till kommunens hemsida (på finska): http://www.sodankyla.fi/

Luosto är ett fantastiskt fint resmål under vintern, men ruska-tiden och även sommaren är bra tillfällen att bekanta sig med den lappländska naturen och uppleva ”vildmarken”. Totalt finns kring 150 km vandringsleder. Du kan t.ex. gör en fjällvandring på 35 km från fjälltopp till fjälltopp (går över 7 fjälltoppar) och om du inte orkar hela vägen, ta en kortare vandring och besök Finlands enda ädelstensgruva, som ligger 3 km från vår fina stuga.

Man kommer lätt fram med flyg + buss eller tåg + buss eller med egen bil